miercuri, 17 aprilie 2013

Partea I




                                 Partea I



         <<Ploua , ploua si nu se mai opreste , parca cand privesti picaturile cum se izbesc cu putere de asfalt nu iti poti da seama ce se mai intampla , esti intr-un fel de transa din care ar trebui sa iesi cat mai rapid , pentru ca altfel esti capturat . Prins intre cele 2 lumi si fortat sa iti depasesti propriile puteri . Acest loc este terifiant , dar pentru putinii supravietuitori este cel mai incredibil si periculos lucru pe care cineva ar putea sa il aiba , viziuni .>>


         Ma "plimb" . Pe drum spre casa nori fumurii se rascoala impotriva seninului cer si totul se transforma in teroare . Deodata ma simt prins intr-o camera ce arde si sunt neputincios in fata puterii amagitoare a flacarilor . Imi aduc aminte de o poveste ce amintea de aceasta incapere ca fiind o poarta spre cunoastere , iar cei care reusesc sa gaseasca iesirea sunt salvati . Totusi , in acea poveste , nicio persoana nu reusise sa se salveze . Ma simt neputincios in fata focului . Vad perdele rosii ce acopera pereti masivi din caramida solida ce ma imprajmuiesc din toate partile , insa nici o usa . Incerc zadarnic sa dau cu pumnii in pereti . 

         Ma gandesc ca poate o iesire secreta ar putea fi declansata la atingerea unei caramizi , asa ca incerc . Incerc fiecare caramida in parte insa fara speranta . Totusi vad ceva parca zgariat pe o bucata. Ma uit atent si scrie : " jump in the center "
Ma grabesc spre mijlocul infernului de foc si incep din toate puterile sa sar . Nu se intampla nimic asa ca ma apropii de podea si incerc sa imi dau seama daca asta este ceea ce trebuie sa fac . 

         Aud zgomote , nu stiu daca sunt tipete de ajutor sau fraze ce ar putea sa ma ajute sa ies . Dar am gasit ceva . Daca se aude ceva de dedesubt , asta inseamna ca trebuie sa ajung acolo . Incep sa dau cu picioarele cat de tare pot in dusumeaua ce nu ardea in timp ce focul incepuse sa fie din ce in ce mai puternic . Reusesc sa fac o gaura cat o palma in biletul meu spre iesire . Atunci ceva luminos de dedesubt incearca sa ma ajute sa evadez . 

           Inca nu imi dadeam seama daca era ceva real sau doar visam dar tot ce vroiam sa fac era sa scap din acel loc asa ca ma las condus de catre licarirea de lumina fantomica din abisul inegrit ce se afla acolo .
     Stiu sigur ca o voce ursuza de femeie mi-a spus             " Felicitari ... ai reusit sa evadezi  .... , acum esti un vazator "
      
            Ma trezesc deodata ca sunt in fata casei si ma simt infricosat de ceea ce mi s-a intamplat . Simt ca nimic nu mai este lafel , ca totul s-a schimbat si ca se va schimba . Norii amenintatori parca ma provoaca sa intru degraba in casa si sa uit de cele intamplate . Dar oare se poate ?

2 comentarii: